1 çimdik tuz
Karabiber
2 çay kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı dijon hardalı
1/4 bardak su
Hazırlanışı:
İlk olarak tavukların iki tarafına da tuz ve karabiber serpiyoruz.
Orta ateşte derin bir tavayı ısıtıyoruz ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve
az yağda tavukların 2 tarafını da kızartıyoruz ve sonra kenara ayırıyoruz.
Sosumuzu yapmak için; küçük bir tencereye kalan zeytinyağımızı döküyoruz, yağımız ısınınca ve sarımsağımızı ilave edip yüksek ateşte pişiriyoruz.
Hafif kahveleşince balımızı, hardalımızı, tuzumuzu ve suyumuzu ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Sosumuzu tavaya boşaltıyoruz ve tavukların 2 tarafı da sosa bulamak için karıştırıyoruz. Soğumadan hemen servis ediyoruz.
(Dilerseniz üzerine maydanozla süsleyebilirsiniz) Afiyet olsun. :)


0 yorum:
Yorum Gönder